Word partner

Stalen plantenbak
op maat

Wil jij graag een stalen plantenbak op maat in je tuin? Dan ben je bij Staallokaal op de juiste plek. Wij leveren een uitgebreid aantal topkwaliteit staalproducten voor het buitenleven aan zowel bedrijven als particulieren. In ons assortiment vind je onder andere ook stalen bloembakken die op maat worden gemaakt, schuttingen, poorten, banken en stalen keerwanden. Bij de productie doen we ons best om een bijdrage te leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Zo maken wij gebruik van lokaal geproduceerd groen staal.

Wil je een ‘groene’ stalen plantenbak op maat bestellen? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Cortenstaal Plantenbakken

Perfect passende stalen bloembakken op maat

Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, veel of weinig ruimte wilt reserveren voor je bloem- en plantenbakken, we houden rekening met je wensen. Dit geldt zowel voor de vorm van de bak als de afmetingen. We vinden het belangrijk dat onze staalproducten optimaal tot zijn recht komen in een tuin. Je hebt tenslotte niets aan een bak die eigenlijk te groot is of juist te klein voor je tuin.

Productie in eigen hand

Het voordeel van staalproducten bestellen bij ons bedrijf is dat wij de productie volledig in eigen hand hebben. We maken dus net zo makkelijk stalen plantenbakken, als stalen bloembakken op maat. Elk product dat onze fabriek verlaat, past dan ook perfect in de tuin. Ook voor hoveniers en tuinaannemers biedt dit uitstekende mogelijkheden om onze stalen plantenbakken op maat te plaatsen bij de klant. Is de afmeting van minder belang, dan hebben wij uiteraard ook allerlei plant- en bloembakken in voorraad met een standaardmaat.

Diverse soorten staal

Bij de productie van stalen plantenbakken op maat, ligt onze focus vooral op cortenstaal. We kunnen echter ook plant- en bloemenbakken leveren die zijn gemaakt van roestvast of verzinkt staal. Deze kunnen wij vervolgens poedercoaten in elke gewenste kleur.

Welke soort stalen plantenbak op maat in de tuin?

Niet iedere staalsoort is even geschikt voor in de tuin. Laat je je stalen plantenbak het hele jaar buiten staan, dan kun je het beste kiezen voor cortenstaal of gepoedercoat staal. Op cortenstaal verschijnt in het eerste jaar een dichte roestlaag. Deze laag, die er bijzonder fraai uitziet, beschermt de rest van het staal tegen zuurstof. Hierdoor kan het staal niet doorroesten. Een andere optie is om te kiezen voor staal dat is voorzien van een coating. Het voordeel hiervan is dat je de keuze hebt uit ontzettend veel kleuren. Zo’n stalen plantenbak op maat poedercoaten wij in de RAL-kleur die jij wenst. Op die manier vind je altijd de kleur die het beste past bij jouw tuin.

Waterdichte laag op plantenbak

Poedercoating gaat volgens een elektrostatisch proces. Hierbij wordt poeder op het staal aangebracht met behulp van een spuitpistool. Zodra dit is gebeurd, moet het poeder uitharden in de oven. Dit gaat in een aantal stappen. Eerst worden de poederdeeltjes door de verhitting vloeibaar en daarna stroperig. In de laatste stap van het proces wordt het poeder uitgehard en ontstaat er een schitterende kleurcoating. Deze coating is niet alleen UV-bestendig, maar zorgt er ook voor dat contact met water niet meer mogelijk is. Het is nu juist wanneer metaal in contact komt met een combinatie van water en zuurstof dat het gaat oxideren en er roest ontstaat. Dit kun je dus zowel met cortenstaal als gepoedercoat staal voorkomen.

Stalen plantenbak zonder bodem

We kunnen de plantenbak zo maken dat er geen bodem in zit. Je hebt dan eigenlijk een mooi, robuust stalen omhulsel, maar de wortels van de planten kunnen gewoon naar beneden groeien in de aarde. Dat biedt allerlei mogelijkheden om er grote planten of een boompje in te zetten. Ze staan er lekker stabiel, daar zorgen de stevige stalen wanden van de plantenbank wel voor.

Je compagnon bij tuinprojecten

Wij werken graag samen met hoveniers, tuinaannemers en tuinarchitecten. Door vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen, haal je het beste uit een tuinproject. We delen ook graag onze kennis en ervaring op het gebied van staalproducten voor het buitenleven. Ook kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen wanneer je regelmatig staalproducten bij ons afneemt. Heb je interesse? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. Ook als je nog vragen hebt over onze stalen plantenbakken op maat, kun je contact opnemen. We zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Dit product is beschikbaar in

Cortenstaal

RVS

Staal met kleur poedercoating

Verzinkt staal

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"HELEMAAL Super. Dit bedrijf is een uitkomst. Wat je ook maar nodig hebt of bedenkt, zij kunnen het maken. Sybrandus, 1 van de vele creatievelingen weet je te inspireren met ideeen waar je zelf nooit op zou komen."
Olivier Nesenbrand
Paviljoen Sterrebos