Advies nodig? Bel ons 085 822 72 67

trap op maat

modern
en landelijk

Een op maat gemaakte trap van staal en massief eikenhout als kers op de taart voor woningrenovatie

Voor deze woning, die midden in een renovatie zit, hebben we een trap op maat gemaakt die aansluit bij het moderne, landelijke interieur van de woning. Een leuke uitdaging waarbij we met de volgende twee dingen rekening moesten houden:  

  • De trap komt in een niet haakse hoek te staan, op een vloer die niet volledig egaal is.
  • De trap naar de eerste verdieping staat ook in rechtstreekse verbinding met de ladder naar de kelder.

Deze uitdagingen hebben we getackeld met behulp van 3D tekenen. Dit gaf ons de handvatten om tot de beste oplossing te komen. We besloten om de trap op een manier te ontwerpen dat er na de eerste trede een plateau ontstaat. Dit plateau dekt niet alleen de hele hoek af, maar dient ook als luik voor toegang tot de kelder. Dat maakt deze trap uniek en multifunctioneel.

Het frame van de trap is gemaakt van massief 12mm staal, gecoat met zwart RAL 9005. Het staal hebben we zoveel mogelijk uit één deel gesneden. Op die manier hadden we zo min mogelijk losse delen. Het beperken van meerdere losse delen zorgt er daarnaast voor dat er niet teveel warmte in het materiaal komt tijdens het lassen.

De treden en het plateau zijn gemaakt van massieve eikenhouten planken die zijn voorzien van een olielak die verkleuring en slijtage voorkomt. Dit sluit naadloos aan bij het landelijke/moderne interieur van deze woning in renovatie.