Advies nodig? Bel ons: 085 822 72 67

Cortenstaal
brievenbus

Staallokaal maakt producten van staal die bestemd zijn voor het buitenleven. Daartoe behoren naast onder andere plantenbakken, pergola’s, meubels en borderranden ook brievenbussen. Deze zijn gemaakt van cortenstaal, een duurzaam en sterk materiaal dat bekend is om zijn corrosiebestendige eigenschappen. Wij leveren onze unieke kwaliteitsproducten aan zowel bedrijven als particulieren. Een stoere, roestbruin gekleurde cortenstaal brievenbus in de tuin zorgt voor een unieke uitstraling van de buitenruimte.

Ben je van plan om cortenstaal toe te passen in je tuinproject? Informeer dan naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Cortenstaal brievenbus
Pakketbrievenbus
pakketbrievenbus cortenstaal

Waarom een cortenstaal brievenbus kopen

Een cortenstaal brievenbus in de tuin valt op door de roestbruine kleur. Dat staat garant voor een warme en natuurlijke uitstraling. Die typische kleur ontstaat onder invloed van de weersomstandigheden. Nadat een cortenstaal brievenbus is geplaatst, zie je deze in de loop der tijd van kleur veranderen. Dit proces vindt plaats gedurende het eerste jaar. Hierdoor krijgt dit soort staal een unieke tint. Hoe de uiteindelijke kleur er precies gaat uitzien, hangt voor een belangrijk deel af van de temperatuur en de vochtigheid.

Duurzaam en corrosiebestendig

Schaf je daarmee een roestende metalen brievenbak aan? Nee, het tegendeel is waar. Cortenstaal staat juist bekend om zijn corrosiebestendige eigenschappen. Dat is te danken aan het feit dat er koper, chroom, fosfor, silicium en nikkel aan is toegevoegd. De roestbruine bovenlaag die is ontstaan, biedt bescherming en zorgt ervoor dat er geen zuurstof kan doordringen tot de binnenlaag. Zo wordt doorroesten voorkomen. Een cortenstaal brievenbus is daarom een duurzaam product dat jarenlang meegaat.

Supersterk materiaal

Cortenstaal, dat ook wel Corten wordt genoemd, dankt zijn naam aan een samenvoeging van corrosion resistent (cor), ofwel corrosiebestendig en tensile strength (ten), dat je kunt vertalen als treksterkte. Deze ligt voor cortenstaal ongeveer gelijk aan die van roestvast staal. Cortenstaal is daarom een zeer sterk materiaal dat uitstekend bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Of het nu vriest dat het kraakt, snikheet is, of dagen achter elkaar regent, een weervaste, cortenstaal brievenbus heeft er niet onder te lijden.

Ecologisch product

Belangrijk om te weten is dat de cortenstaal brievenbus een ecologisch product is. Het is namelijk volledig recyclebaar, waardoor je het milieu er niet mee belast. Bovendien hoef je deze metalen brievenbak dankzij de roestbruine bovenlaag niet meer te schilderen. En ook dat komt het milieu alleen maar ten goede.

Groen staal

Bij het produceren van onze kwalitatief hoogwaardige producten maken wij bij Staallokaal gebruik van groen staal dat lokaal wordt geproduceerd. Wij vinden het belangrijk om het verhaal te vertellen achter het product en onze partners en klanten mee te nemen op een onvergetelijke reis, van vraag tot levering. We denken esthetisch, maar ook economisch met je mee bij het realiseren van een project voor het buitenleven.

Pakketbrievenbus cortenstaal

Wie vaak online winkelt, heeft veel profijt van een cortenstaal brievenbus. Voortaan hoeft een pakket niet meer bij de buren te worden afgeleverd. Dat is mogelijk omdat er in een cortenstaal brievenbus voor ieder pakket wel ruimte aanwezig is. In een grote, stoere, staande brievenbus van cortenstaal is het ook geen probleem als er meerdere pakketjes tegelijk worden bezorgd. Dit betekent dat je zelfs online kunt bestellen vanaf je vakantieadres, want de pakkettenbezorger kan je bestelling gewoon eenvoudig achterlaten in jouw cortenstaal brievenbus. Deze is voorzien van een  klep aan de voorzijde. Het pakket valt onderin de bus en ligt daar veilig opgeborgen. Je kunt de brievenbus alleen openmaken met behulp van de bijgeleverde sleutels. Het deurtje om de brievenbus te openen bevindt zich aan de zijkant.

Cortenstaal brievenbus op maat laten maken

Wie van plan is om een metalen brievenbus te plaatsen, heeft de keuze uit verschillende standaardformaten. Wij kunnen een cortenstaal brievenbus echter ook op maat maken. Daarnaast behoort een brievenbus cortenstaal met huisnummer of straatnaam tot de mogelijkheden. Zo geven wij iedereen de vrijheid om een uniek exemplaar te creëren dat volledig past bij de stijl van inrichting van de buitenruimte. Wil je liever een volledig strak afgewerkte brievenbus? Het poedercoaten van de brievenbus in elke RAL kleur behoort ook tot de mogelijkheden, vraag ons gerust naar alle mogelijkheden. 

Cortenstaal producten voor particulieren en bedrijven

Wil je als particulier een cortenstaal brievenbus kopen, vraag gerust een vrijblijvende offerte aan met jouw specifieke wensen. Ook hoveniersbedrijven, tuinaannemers en tuinarchitecten die regelmatig werken met producten van cortenstaal (o.a. borderranden, keerwanden, plantenbakken) nodigen we uit om contact met ons op te nemen. We bespreken graag hoe wij samen van ieder project een succes kunnen maken.

Dit product is beschikbaar in

Cortenstaal

RVS

Staal met kleur poedercoating

Verzinkt staal

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Naast dat ze vakkundig zijn, zijn het vriendelijke heren waarmee je graag een kop koffie drinkt om over alles en nog wat te praten. Ik voorspel een gouden toekomst als deze heren op dit niveau door blijven presteren."
Caliclub