Word partner

Cortenstaal
borders

Steeds meer mensen ontdekken de charme van cortenstaal borders. In moderne tuinen zie je deze elegante oplossing steeds vaker terug. Deze borders van oranje-bruin staal wordt steeds populairder en heb je in meerdere varianten (borderranden/ kantopsluitingen/ keerwanden/ overzetprofielen). Je ziet het terug in achtertuinen, parken en zelfs in kunstwerken langs de weg.

Dat komt omdat het cortenstaal goed combineert met de kleuren die je veel terugziet in de natuur. Het groen van het gras, maar ook het fleurige van de bloemen en witte grind stenen combineren mooi met deze staalsoort.

Ben je van plan om cortenstaal borders toe te passen in je tuinproject? Informeer dan naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Cortenstaal borders

Soorten borders

borderranden

Bij Staallokaal maken we de mooiste plantenbakken volledig op maat. Geef je tuin een unieke uitstraling met een cortenstaal plantenbak. Deze prachtige, stijlvolle plantenbakken geven een warme, natuurlijke uitstraling aan je tuin en zijn praktisch onverwoestbaar!

 • 3mm dikke wanden
 • Cortenstaal, gegalvaniseerd of gepoedercoat
 • Met rechte, geplette of gezette bovenrand

Offerte aanvragen

Cortenstaal borders

Kantopsluitingen

Verschillende delen in je tuin netjes afgescheiden van elkaar te houden? Kantopsluitingen bieden de uitkomst.

 • Met rechte, geplette of gezette bovenrand
 • 3mm dikke wanden
 • Cortenstaal, gegalvaniseerd of gepoedercoat

Offerte aanvragen

Cortenstaal overzetprofiel

Overzetprofielen

De randen van stenen net afwerken? Een overzetprofiel biedt de uitkomst. Door deze simpelweg over bestaande randen te plaatsen, transformeer je in een handomdraai je tuin.

 • 3mm dikke wanden
 • Cortenstaal, gegalvaniseerd of gepoedercoat

Offerte aanvragen

Cortenstaal keerwand

Keerwanden

Wil je echt hoogteverschil creëren? Dan zijn keerwanden veruit de beste manier. Dit kan in combinatie met een schuin deel of een trap.

 • Vanaf 10 cm t/m 1,5 mtr hoog
 • 3mm dikke wanden
 • Sierranden, trappen en schuine delen mogelijk

Offerte aanvragen

Waarom cortenstaal kiezen voor borders? 

Je ziet een cortenstaal borders op steeds meer plekken terugkomen. Het is één van de duurzaamste materialen die je in de buitenlucht kunt gebruiken. Door de roestlaag op het metaal wordt het corrosiewerend en weersbestendig. Daardoor gaat het nog jaren mee en is je border volledig onderhoudsvrij. Dat is nog eens onbezorgd genieten van je tuin.

Een border van cortenstaal is ook zeer flexibel en goed te combineren met andere materialen. Denk aan hout, steen en beton. Allemaal kenmerkende elementen die je veel in de tuin terugziet komen.

Wanneer je border geleverd wordt, zul je zien dat deze nog niet verroest is, maar een metaal kleur heeft. Daarom leggen we je graag uit hoe je cortenstaal sneller laat roesten.

Een cortenstaal border is flexibel, perfect voor complexe designs

Cortenstaal borders zijn vrij dun en dat geeft ze flexibiliteit. Daarom zie je borders ook in verschillende vormen voorbijkomen. Een mooie ronde rand om die boom? Geen probleem.

Cortenstaal is uitermate geschikt om mooie bochten te maken of voor gebruik langs kronkelende tuinpaden. Geef dus goed aan wat je wensen zijn en wij zullen je helpen om de juiste borderrand, keerwand of kantopsluiting voor jou te vinden.

Wil je jouw cortenstaal borders op maat? Dat regelen we.

Maatwerk. Dat is waar we bij Staallokaal goed in zijn. We doen zelfs volledige projectinrichtingen op maat. Het is dus geen probleem als je jouw border volledig op maat wilt hebben. Een cortenstaal border van 10cm of 150 cm? Een gezette of geplette rand? Alles naar jouw wens.

Plantenbak als cortenstaal border

Cortenstaal borders worden ook als bloembakken gebruikt. De roestkleur zorgt er namelijk voor dat de bloemen en planten nog meer opvallen. De fleurige kleuren vallen meteen op.

Door de toenemende populariteit, kregen wij steeds vaker aanvragen voor een cortenstaal plantenbak. Daarom hebben wij klikbare plantenbakken ontwikkeld die perfect samen gaan met borderranden en kantopsluitingen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Naast cortenstaal borders maken wij nog veel meer van staal voor buiten. Staallokaal is gespecialiseerd in staal voor buiten. Of dit nu een cortenstaal brievenbus, stalen pergola op maat, container ombouw of keerwand is. Daarbij hebben wij de mogelijkheid tot het poedercoaten van al onze producten, dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Ons team van designers en technici staan klaar om jouw visie werkelijkheid te maken. Vraag vandaag nog een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Heel fijn bedrijf. Goede adviezen, flexibiliteit en eerlijke prijs. In de afgelopen jaren voor meerdere projecten mee mogen samenwerken. Echt een aanrader!"
Pieke