Advies nodig? Bel ons: 085 822 72 67

Verticale
moestuin

Ben jij op zoek naar een verticale moestuin? Dan zit je goed! Staallokaal biedt een handige aluminium oplossing waarmee jij zonder teveel ruimte kwijt te zijn, eenvoudig je moestuin kunt aanleggen. Door de lucht in te gaan met de verticale moestuinbak, kun je de aanwezige ruimte optimaal benutten en zelfs op de allerkleinste ruimtes een volwaardige moestuin creëren.

Benieuwd wat een verticale moestuin mag kosten? Vraag een gratis offerte aan en ontvang snel een prijs voor jouw wensen.

Verticale moestuin
Moestuinbak verticaal

Wat zijn Verticale Moestuinbakken?

Verticale moestuinbakken is de ideale manier om te tuinieren zonder teveel ruimte te gebruiken. Door in plaats van een vlakke moestuin te hebben, ga je de hoogte in en plaats je eenvoudig de moestuinbak tegen een muur. Op deze manier benut je de aanwezig ruimte optimaal. Je kunt op de allerkleinste ruimtes een weelderige tuin creëren, zelfs al heb je enkel een klein balkon of terras. De verticale moestuin is speciaal ontworpen om optimaal gebruik te maken van de verticale ruimte, waardoor je super efficiënt en compact een volwaardige moestuin kunt hebben.

Zelf jouw verticale moestuin samenstellen

Je kunt bij ons de verticale moestuin zelf samenstellen. Doordat het systeem modulair is opgebouwd kun je zelf kiezen uit de verschillende maten zodat het volledig past bij jouw wensen en ruimte.

De basis van de gehele verticale tuin is een base van 75cm breed die je tegen een muur of schutting aan monteert. Op deze base kun je vervolgens wandbakken met verschillende afmetingen monteren. Deze wandbakken zijn 25, 50 en 75cm breed en hebben een ideale plantdiepte van 20cm.

Doordat het modulaire systeem kun je zelf bepalen hoeveel plantenbakken je aan de verticale moestuin monteert. Vermeld bij je aanvraag graag hoeveel van elk formaat je wilt hebben.

Voordelen van aluminium moestuinbakken

Door de verticale moestuinbakken van aluminium te maken, profiteer je van verschillende voordelen. Zo is aluminium ideaal voor deze verticale oplossing door de lichtheid, duurzaamheid en corrosiebestendigheid van het materiaal.

Aluminium is ten opzichte van andere materialen een stuk lichter, hierdoor kun iedereen de verschillende formaten bakken zonder al teveel moeite plaatsen. Aluminium roest niet, wat het perfect maakt om buiten te gebruiken. De robuustheid van aluminium zorgt ervoor dat je er jaren lang van kan genieten.

Tips voor jouw verticale moestuin

Om optimaal te kunnen genieten van jouw verticale oase, hebben we een aantal tips voor je:

Kies geschikte planten; Omdat de planten dicht op elkaar worden geplaatst, is het belangrijk om planten te kiezen die het goed doen in beperkte ruimtes. Denk hierbij aan kruiden als basilicum, tijm, munt, bladgroenten zoals sla en spinazie, vruchten zoals aardbei, of planten als tomaat, komkommer en bonen.

Plaats op een zonnige locatie; Monteer de moestuin op een plek waar ze de meeste zonuren krijgen. Minimaal 6 uur zonlicht per dag is ideaal voor de groei van je planten en maximaliseer je de groei en opbrengst.

Gebruik hoogwaardige grond; Door potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed draineert te gebruiken, bevorder je de groei van de planten. Wanneer potgrond veel water vasthoud, wordt wortelgroei belemmerd.

Regelmatig onderhoud; Om de opbrengst van jouw verticale moestuin zo hoog mogelijk te houden is regelmatig onderhoud plegen zeer belangrijk. Geef de planten voldoende water, voedingsstoffen en controleer op ongedierte.

Ons stalen principe

In al onze werkzaamheden staan een aantal zaken centraal: kwaliteit, creativiteit en positieve impact maken. Met ons ‘stalen’ principe zetten we een streep door de wegwerpcultuur. Door gebruik te maken van materialen met een eeuwig leven, modulaire ontwerpen en werken op offertebasis dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld.

Door producten aan te bieden in de juiste materialen (zoals aluminium in dit geval) zorgen we ervoor dat producten eeuwen lang mee gaan. De modulaire ontwerpen zorgen ervoor dat je naar eigen wens in de toekomst onze producten kunt uitbreidden naar behoefte zodat je niet iets nieuws hoeft te kopen. En tot slotte hebben wij geen grote voorraden. Wij werken strikt op offertebasis om overproductie tegen te gaan.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je overtuigd dat een verticale moestuin dé oplossing voor jou is? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en laat ons weten waarmee jij geholpen bent.

Naast verticale moestuinen maken wij nog veel meer mooie producten voor in allerlei buitenruimtes. Bekijk vooral ook eens onze cortenstaal containeromkastingen, stalen pergola’s of cortenstaal plantenbakken.

Mocht je toch nog met vragen zitten, we staan klaar om je te helpen. Bel ons op +085 822 72 67 of stuur een mail met je vraag naar info@staallokaal.nl.

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Na korte zoektocht op internet bij Staallokaal uitgekomen. Mijn vraag voor een op maat gemaakt stalen frame bij hun neergelegd. Ze denken erg goed met je mee en komen met goede ideeën. Na een kort overleg op locatie gingen ze er mee aan de slag. Alles was keurig af voor de afgesproken deadline. Het eindresultaat was boven verwachting. Bedankt Staallokaal!"
Ewout K.
Stokke