Word partner

Staallokaal logo wit

sierhekwerk

Behoud van
sierhekwerk

Het behouden van een sierhekwerk met mooie details

Bij Staallokaal werken we aan diverse projecten. Vaak zijn we verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van compleet nieuwe concepten. Dat levert over het algemeen leuke uitdagingen op die we samen met de klant oplossen. Soms komt er een project voorbij dat niet draait om nieuwe, innoverende projecten, maar juist om het behouden van iets moois.

Zo kregen wij een projectaanvraag voor dit sierhekwerk binnen. De eigenaren genieten al jaren van dit hekwerk en waren dan ook niet op zoek naar een vervangend hekwerk. Ze hebben ons benaderd voor het onderhoud van het huidige hekwerk, omdat het een verhaal en ontastbare waarde heeft. Aan ons dus om het een tweede leven te geven.

Onderhoud begint voor ons bij het checken van de lasnaden, het vervangen van de scharnierpunten (indien nodig) en het coaten van het hekwerk. Voor stalen hekken is het belangrijk dat het coaten op de juiste manier gebeurt. Dat houdt in dat je eerst begint met verzinken om vervolgens pas te gaan poedercoaten. Bij een ander materiaal, bijvoorbeeld gietijzer, is weer een andere benadering nodig. Bij dat materiaal adviseren wij om te lakken in plaats van te coaten. Het juist behandelen van een stuk staal of ijzer heeft namelijk ontzettend veel invloed op de levensduur.

De klant, en wij stiekem ook, kunnen de komende decennia in ieder geval weer genieten van dit mooie hekwerk.