Word partner

samenwerking
Noorderpoort

Staallokaal bundelt krachten met Noorderpoort College in Groningen

Wat voor een aantal van ons begon als student van het Noorderpoort College, is nu een prachtige samenwerking tussen de school en Staallokaal geworden. Wij hebben zelf mogen ervaren hoe motiverend het als student is om voor een echte opdrachtgever uit het bedrijfsleven een opdracht uit te mogen voeren. Maar het liet ook zien hoe snel de technische wereld zich blijft ontwikkelen. De school heeft het bedrijfsleven nodig om deze snelle ontwikkelingen bij te kunnen benen én om de leerlingen de juiste springplank te bieden naar het bedrijfsleven.
Vanaf het begin van Staallokaal was meteen duidelijk: wij willen van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de leerlingen en de school. Door de krachten te bundelen, investeren wij in de toekomst van de leerlingen. Op die manier worden de leerlingen klaargestoomd om onderdeel te zijn van het klantproces, een bedrijfsproces en in het meedenken aan de beste oplossing.
 

Wat hebben wij tot nu toe gedaan?

Afgelopen jaar hebben wij een begin gemaakt om het project curriculum voor tweede- en derdejaars werktuigbouwkunde studenten in te richten. Leerlingen hebben zich op een tweetal projecten in mogen schrijven, met als doel: een product of oplossing voor een alledaags probleem te ontwikkelen. Vervolgens proberen wij deze leerlingen (alleen of in groepsvorm) aan één van onze Staallokaal ontwerpers te koppelen, en krijgen ze een aantal spelregels om te ontwerpen vanuit een duurzaamheidsperspectief. Tijdens deze opdracht moet er goed naar de daadwerkelijke klantvraag gekeken worden, of deze parametrisch inzetbaar is en of er op verschillende manieren gewerkt kan worden. Ontzettend leuk én leerzaam voor de leerlingen.