Word partner

Inhoudsopgave

Duurzaamheid: ons 'stalen' principe

Bij Staallokaal streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige staaloplossingen te bieden, maar ook om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Onze unieke aanpak onderscheidt ons van anderen in de sector, lees verder hoe we dit doen:

Deel deze pagina

Lokaal

Bij Staallokaal geloven we sterk in de kracht van lokale productie als duurzame oplossing voor een betere wereld. Hoewel niet alle materialen strikt uit Nederland afkomstig zijn, zijn ze vaak wel Europees, wat ook een significante impact heeft. Neem bijvoorbeeld cortenstaal, dat voor 99% uit Zweden komt, in tegenstelling tot veel concurrenten die dit materiaal voornamelijk uit China halen. Onze productieprocessen, inclusief snij-, las- en constructiewerk, vinden echter wel voor de volle 100% plaats in Nederland.

Door onze producten volledig in Nederland te vervaardigen, met materialen van zowel Nederlandse als Europese bodem, dragen we actief bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. In plaats van producten te importeren uit verre landen, verminderen we aanzienlijk de uitstoot door onze productie lokaal te houden. Dit resulteert in het vermijden van lange transportroutes en de daarmee gepaarde CO2-uitstoot.

Met productielocaties verdeeld over twee steden in Nederland, in Groningen en Dordrecht, minimaliseren we ook onze transportkilometers. Dit betekent minder brandstofverbruik en minder belasting voor het milieu. Bovendien ondersteunen we lokale gemeenschappen en stimuleren we de economie op regionaal niveau. Dit alles draagt bij aan onze missie om hoogwaardige, duurzame producten te leveren die een positieve impact hebben op zowel het milieu als de samenleving.

Innovatieve Ontwerpen

Bij Staallokaal geloven we in het creëren van duurzame oplossingen die generaties meegaan. Onze modulaire ontwerpen zijn niet alleen een genot voor het oog, maar ook functioneel en flexibel. Dit betekent dat onze producten kunnen worden aangepast en gereviseerd, waardoor ze nog langer meegaan en bijdragen aan een circulaire economie.

Staal op maat van Staallokaal vind je nergens anders. En dat is ook precies het idee.

Ieders wens en elk product is uniek. Daarom zetten wij niet in op goedkope massaproductie, maar op duurzame en unieke producten die passen bij jou. Want zeg nou zelf, als je kon kiezen tussen maatwerk en je lokale bouwmarkt, dan kies je toch voor dat waar je je creativiteit in kwijt kunt?

Dit streven naar uniekheid en kwaliteit is wat Staallokaal onderscheidt. Onze ontwerpen zijn geen standaardoplossingen, maar op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten. Door te investeren in maatwerk vermijden we overproductie en onnodige verspilling, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Met elke opdracht streven we naar efficiëntie en minimalisering van onze ecologische voetafdruk, terwijl we tegelijkertijd prachtige, functionele buitenruimtes creëren die langdurig worden gewaardeerd.

Kwaliteit & Recyclebaar

Bij Staallokaal geloven we sterk in de kracht van kwaliteit. Daarom kiezen we doorgaans voor dikkere materialen en innovatieve technieken bij het maken van onze producten. Hoewel dit soms kan resulteren in iets hogere kosten dan de ‘goedkopere’ alternatieven, is de investering in kwaliteit de moeite waard. Onze producten gaan langer mee en zijn daardoor duurzamer op de lange termijn. Met het streven om producten te leveren die echt waarde toevoegen aan het leven van onze klanten.

Staal is vaak onterecht onderbelicht als duurzaam materiaal. Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat staal recyclebaar is en kiezen daarom soms voor alternatieven, terwijl staal juist een milieuvriendelijke optie is. Bij Staallokaal erkennen we dit unieke aspect van staal en maken we er gebruik van in onze producten. Elk product dat we maken draagt bij aan een gesloten kringloop en draagt bij aan het behoud van kostbare natuurlijke grondstoffen. Deze focus op duurzaamheid en recyclebaarheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering, dat vaak over het hoofd wordt gezien in de context van de staalindustrie.

De volgende stap binnen Staallokaal?

Het gebruik van groen staal voor een groenere toekomst. Momenteel worden de eerste stappen genomen richting de productie van groen staal, een innovatie die de potentie heeft om de impact van de staalindustrie op het milieu drastisch te verminderen. Hoewel echt groen staal momenteel nog in ontwikkeling is, streven we ernaar om onze productieprocessen zo snel mogelijk te verduurzamen. Ons doel is om tegen 2030 volledig over te stappen op groen staal, waardoor we een significante bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.

Samen een positieve impact

Benieuwd naar wat Staallokaal voor jouw project kan betekenen? Ons team staat klaar om samen met jou duurzame oplossingen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan jouw behoeften, maar ook aan de eisen van onze planeet. Laten we samen de juiste keuzes maken en een positieve impact hebben op onze omgeving. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw projecten kunnen transformeren met de kracht van groen staal.