Word partner

Inhoudsopgave

Dé tuintrends van 2022

Het nieuwe buitenseizoen is al in volle gang en in de vakantieperiode is het perfecte moment om om jouw tuin van een update te voorzien. Maak van je tuin een echt vakantieparadijs, een oase van rust. Zoek je nog inspiratie voor je tuin? Zoek dan niet verder.

 

Alvast een kleine sneak peek: de tuintrends van 2022 kun je samenvatten in 3 woorden: groenmodern & industrieel. In deze blog geven we je tips en tricks waarmee je je tuin op kunt fleuren met de belangrijkste tuintrends van 2022.

Deel deze blog

Modern & Industrieel

Deze tuintrend is vooral populair in in de stadstuin. In de stad zie je vaak een stoere, robuuste tuin met een krachtige uitstraling. Dit is ook helemaal hip and happening dit buitenseizoen. De combinatie van groene, kleurrijke planten met industriële materialen geeft jouw tuin een unieke touch. Denk hierbij aan materialen zoals staal of cortenstaal. Gelukkig hoef je hiervoor niet je hele tuin te veranderen. Een accent van cortenstaal kan al voor een hele nieuwe look and feel zorgen. Het zorgt hoe dan ook voor een fijne en moderne sfeer in jouw tuin.

 

Wat kun je allemaal voor producten kiezen? Denk bijvoorbeeld aan een cortenstaal vuurkorf. Het is niet alleen super praktisch maar het geeft ook een unieke en sfeervolle touch aan je buitenruimte. Lange zomeravonden met het geknisper van je vuurkorf op de achtergrond zorgt zonder meer voor een magische sfeer!

 

Green power!

cortenstaal in tuin

Dit buitenseizoen gaan we terug back to nature. Houd je niet in en verander je tuin in de oase van rust. Hoe? Planten, planten en nog eens planten (vooral die groene). Of je nou een kleine tuin of een grote tuin hebt, belangrijk is dat je tuin een harmonieuze plek is. Waar je na een lange dag heerlijk tot rust komt.

 

Hoe maak je jouw tuin nog origineler? Wat dacht je van een moestuinbak? Leef je lekker uit en plant hier allerlei kruiden, sla, groenten en fruit. Wie weet geniet jij binnenkort wel van huisgemaakte pesto uit je eigen tuin. Het is de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit.

 

Duurzaam

De volgende tuintrend van dit jaar zal je niet verrassen: duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn we hier al volop mee bezig. Duurzame materialen die lang meegaan zijn iets wat je tuin niet alleen dit jaar, maar ook in de toekomst compleet maakt. Als wij aan duurzaam zeggen, denken we meteen aan een specifiek materiaal: cortenstaal. Dit is niet alleen weerbestendig en corrosiewerend maar heeft ook een mooie, herkenbare oranje-bruine kleur. Deze kleur speelt fantastisch met de verschillende soorten planten in je tuin. Is dit de eerste keer dat je over cortenstaal hoort? Hier lees je alles over cortenstaal en wat kun je ermee kunt.

 

Back in time

De unieke combinatie van modern en retro is helemaal in de mode dit seizoen. Geef je vergeten, retro en vintage spullen een tweede leven. The 70’s are back, baby! Ga er lekker speels mee aan de slag en kies verschillende retro accenten voor in je tuin. Als we een item kunnen aanraden is dat zeker een Staallokaal Smoker. De smokers van Staallokaal zijn als een droom die uitkomt voor iedere BBQ-fanaat. Het is de ultieme buitenkeuken waar grillen en smoken nog maar het begin zijn. Wat de Smoker ook interessant maakt, is dat z’n look and feel perfect passen bij de tuintrends van 2022. Alle smokers hebben namelijk een stijlvolle, en stoere retro vibe.

 

Lokaal

De focus op lokaal is dit seizoen belangrijker dan ooit. Ontdek wat jouw regio te bieden heeft en ondersteun je lokale ondernemers. Je zult versteld staan hoeveel toffe designs je in Nederland kunt vinden. Bij Staallokaal is lokaal altijd het uitgangspunt. Het zit ‘m in de de naam! Alles wat we maken is bedacht en ontworpen door lokale talenten. Bij ons kun je uitgaan van 100% Dutch design. En daar zijn we trots op.

 

Ga voor kleur

Kleuren zijn de laatste tuintrend van 2022. Het kleurenpalet uit de jaren 70 (oranje, geel, groen en bruin), bloemen prints en geometrische patronen zijn helemaal hip dit seizoen. Maar je kunt ook voor echte kleurrijke bloemen kiezen als een accent in je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vlinderstruik, lavendel plant, hortensia’s, camellia of rhododendron. Wanneer je die mooie, kleurrijke bloemen in een cortenstaal plantenbak plant, combineer je direct 2 tuintrends. Lees voor meer inspiratie ons artikel over planten die mooi uitkomen in een cortenstaal plantenbak.

Onze favoriete tuintrend: De container ombouw

Ons populairste product dit jaar is ook meteen onze favoriete tuintrend: de container ombouw. Dit product hebben we ontwikkeld op aanvraag van een klant. Hij had flink geïnvesteerd in zijn tuin, maar zijn kliko’s bleven een doorn in het oog. Zijn online zoektocht naar containerbergingen bracht niet wat hij zocht. Toen heeft hij bij ons de aanvraag voor een cortenstaal kliko ombouw neergelegd. Op de foto hierboven zie je het eindproduct.

Conclusie

Hopelijk heb je tussen de tuintrends van dit jaar iets gevonden wat je deze zomer gaat proberen. Maar uiteindelijk is het belangrijk om een tuin te creëren waar jij blij van wordt en waar je heerlijk kunt ontspannen. Welke tuintrend van 2022 is jouw favoriet en welke ga jij toepassen?