Word partner

Cortenstaal
watertafel

Ben je op zoek naar een uniek product voor in je tuin? Dan is een cortenstaal watertafel een prima keuze. Dit robuuste materiaal heeft een prachtige roestbruine kleur en is zeer duurzaam. Watertafels in de tuin zijn een echte aanwinst. Of je nu kiest voor een kleine of een grote watertafel, wij maken ze in verschillende vormen en maten. De cortenstaal watertafels kunnen worden voorzien van LED-verlichting en fonteintjes. Zo creëer je extra veel sfeer in je tuin. Als producent van topkwaliteit staalproducten voor het buitenleven, leveren wij aan zowel bedrijven als particulieren.

Wil jij ook een cortenstaal watertafel in de tuin? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Cortenstaal textuur

Hoe werkt een cortenstaal watertafel

Zoals je naam al aangeeft, is hier sprake van een bovenlaag die wordt gevormd door water. Hiervoor heb je een pomp nodig die het water omhoog pompt. Op die manier loopt het water over de tafel heen, waarna het naar een opvangbak stroomt die in de tafel is verwerkt. Het proces begint vervolgens weer van voren af aan en vanuit de opvangbank wordt het water weer omhoog gepompt. Als de cortenstaal watertafel is voorzien van LED-verlichting kun je je voorstellen wat voor een spectaculair waterspel dit ’s avonds oplevert.

Rechthoekige, vierkante en ronde watertafels voor buiten

Heb je veel ruimte in de tuin, dan kun je die een schitterende impuls geven door een grote watertafel te (laten) plaatsen. Zo’n watertafel voor buiten is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Daarnaast kun je kiezen uit een rechthoekige, vierkante of ronde watertafel van cortenstaal. Voor elke vorm is wel wat te zeggen. We denken graag met je mee en geven je indien gewenst advies welke vorm en afmeting het beste tot zijn recht komen in jouw tuin.

Cortenstaal watertafels voor klassieke en moderne tuinen

Watertafels zijn in een tuin die klassiek is ingericht net zo goed toe te passen als in een modern ingerichte buitenruimte. Daar draagt het tijdloze karakter van cortenstaal toe bij. De combinatie van de roestbruine kleur met het omringende groen geeft elke tuin een bijzonder kleurenpalet en een unieke, warme uitstraling.

Oersterk en weervast staal

Cortenstaal wordt ook wel weervast staal genoemd, omdat het uitstekend bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit metaal bestaat uit ijzer waaraan koper, nikkel, silicium en chroom is toegevoegd. Typisch voor cortenstaal is de roestlaag die zich vormt zodra je het blootstelt aan de buitenlucht. Deze oranje-bruine laag, die zich gedurende het eerste jaar vormt, beschermt het staal tegen verder doorroesten. De roestlaag is zo dicht dat zuurstof vrijwel niet meer kan doordringen tot de kern van het staal. Hierdoor stopt het roestproces en wordt doorroesten voorkomen. Dit maakt dit type staal uitstekend geschikt voor buiten. Cortenstaal is heel sterk en gaat jarenlang mee.

Hoe gebruik je een cortenstaal watertafel in de winter?

Als het vriest, is het belangrijk dat je de stekker uit het stopcontact haalt. Zorg er ook voor dat je de waterstand laat dalen tot zo’n 10 centimeter onder de rand. Als je de pomp in het water laat zitten, dan kun je het beste gebruik maken van een vorstvrijhouder. Je kunt de pomp natuurlijk ook uit de watertafel halen en op een vorstvrije plek bewaren.

Watertafel in de tuin plaatsen

Als je de cortenstaal watertafel zelf gaat plaatsen, zorg er dan voor dat dit gebeurt op een stevige en waterpas ondergrond. Lees in de bijgeleverde handleiding hoe je de pomp en LED-verlichting kunt aanbrengen. Je kunt het plaatsen eventueel ook aan ons overlaten. Je weet dan zeker dat dit op de juiste manier gebeurt.

Groen staal

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat is gespecialiseerd in het creëren van topkwaliteit staalproducten voor het buitenleven. Onze focus ligt op cortenstaal, maar wij maken ook producten van roestvast staal, verzinkt staal en gepoedercoat staal dat we kunnen leveren in elke gewenste RAL-kleur. Wij maken onze producten met behulp van lokaal geproduceerd groen staal. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan het verminderen van de CO-uitstoot. We zijn enthousiast om je het verhaal achter onze unieke producten te vertellen.

Neem contact met ons op

We werken graag samen met hoveniers, tuinarchitecten en aannemers die regelmatig staalproducten gebruiken bij hun tuinprojecten. Vaste klanten hebben bij ons een streepje voor en mogen rekenen op aantrekkelijke kortingen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Dit product is beschikbaar in

Cortenstaal

RVS

Staal met kleur poedercoating

Verzinkt staal

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"HELEMAAL Super. Dit bedrijf is een uitkomst. Wat je ook maar nodig hebt of bedenkt, zij kunnen het maken. Sybrandus, 1 van de vele creatievelingen weet je te inspireren met ideeen waar je zelf nooit op zou komen."
Olivier Nesenbrand
Paviljoen Sterrebos