Advies nodig? Bel ons: 085 822 72 67

Cortenstaal
vijver

Denk jij erover na om een cortenstaal vijver in de tuin te plaatsen? Dan kies je voor een robuust en duurzaam product met een prachtige roestbruine kleur. Dit combineert uitstekend met het omringende groen in de tuin. Met een cortenstaal vijver geef je jouw buitenruimte een bijzonder fraai uiterlijk. De vijvers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo kan een cortenstaal vijver rond zijn, maar ook vierkant of langwerpig. Staallokaal is een expert op het gebied van (corten)staal. Wil jij een cortenstaal vijver op maat bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Cortenstaal textuur

5 redenen waarom een cortenstaal vijver in de tuin een goede keuze is

Misschien moet het idee om een cortenstaal vijver in je tuin te plaatsen nog even bezinken. We geven je graag een aantal redenen waarom een vijver van dit bijzondere materiaal een uitstekende keuze is.

 • Je kiest voor een trendy product.
  Cortenstaal is de laatste jaren zeer in trek. In steeds meer tuinen zie je objecten die gemaakt zijn van dit type staal. Denk naast vijvers bijvoorbeeld aan plantenbakken, pergola’s, brievenbussen of een houtopslag. Wil je meegaan in die trend, dan is een cortenstaal vijver in de tuin een uitstekende keuze.
 • Je kiest voor een sterk product.
  Cortenstaal is goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Of de temperaturen nu onder nul zijn of boven de 30 graden, dit soort staal laat zich er niet door van de wijs brengen. Ook aan regen heeft het geen boodschap.
 • Je kiest voor een duurzaam product.
  Cortenstaal is zo duurzaam dankzij de roestlaag die in het eerste jaar ontstaat. Als het staal net uit de fabriek komt, heeft het nog een grijze metaalkleur. Dit verandert echter al snel. Aan de oppervlakte ontstaat een roestbruine laag. Deze laag zorgt ervoor dat de kern goed wordt beschermd. Zuurstof maakt namelijk geen kans meer om binnen te dringen. Hierdoor weet je zeker dat het staal niet zal doorroesten en jarenlang meegaat.
 • Je kiest voor een echte eyecatcher.
  De roestbruine kleur die na verloop van tijd ontstaat, is juist ook wat cortenstaal zo geliefd maakt. De fraai gekleurde cortenstaal vijver rand springt direct in het oog en geeft een extra dimensie aan het water en de planten in de vijverbak.
 • Je kiest voor een product dat voor elk soort tuin geschikt is.
  Cortenstaal vijvers kunnen rond van vorm zijn, maar ook vierkant of langwerpig. Bovendien kun je het formaat vrij eenvoudig aanpassen. Dat maakt een cortenstaal vijver zowel geschikt voor een grote als een kleine tuin. Een langwerpige vijver past bijvoorbeeld uitstekend in een smalle tuin. Een vierkante of ronde vijver zal goed tot zijn recht komen als je die in het midden van de tuin plaatst. Afhankelijk van de omvang van je tuin kun je kiezen voor een groter of kleiner model.

Cortenstaal vijver prijs

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn dit soort vijvers verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Over het algemeen heeft het staal dat wordt gebruikt voor elk type vijver dezelfde dikte. Dit is meestal 3 mm en is dus verder niet echt van invloed op de prijs. Wanneer je voor een cortenstaal vijver de prijs wilt berekenen, moet je vooral rekening houden met de omvang. Hoe groter de vijver, hoe hoger de prijs.

Experts in staalproducten

Wij zijn experts in het ontwikkelen van topkwaliteit staalproducten. Wij maken daarbij gebruik van groenstaal dat lokaal wordt geproduceerd. Naast cortenstaal maken wij ook producten van verzinkt staal, RVS en gepoedercoat staal. De coating kunnen wij desgewenst in alle beschikbare RAL-kleuren leveren. Wie bij ons bestelt, krijgt te maken met een jong, dynamisch en enthousiast team dat je graag meer verteld over het verhaal achter onze producten. We denken volop met je mee op esthetisch en economisch gebied, zodat jouw tuinproject op rolletjes verloopt.

Samen werken aan een succesvol tuinproject

Wil jij een cortenstaal vijver in de tuin? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag om van jouw tuinproject een succes te maken. Ook hoveniers, tuinaannemers en tuinarchitecten die willen werken met topkwaliteit staalproducten nodigen wij uit om met ons aan tafel te zitten. We bespreken graag wat wij bij toekomstige projecten kunnen betekenen en welke voordelen een samenwerking met ons oplevert.

Dit product is beschikbaar in

Cortenstaal

RVS

Staal met kleur poedercoating

Verzinkt staal

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Naast dat ze vakkundig zijn, zijn het vriendelijke heren waarmee je graag een kop koffie drinkt om over alles en nog wat te praten. Ik voorspel een gouden toekomst als deze heren op dit niveau door blijven presteren."
Caliclub