Advies nodig? Bel ons: 085 822 72 67

Cortenstaal
paneel

Een cortenstaal paneel kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt er een schutting van maken door verschillende cortenstaal schutting panelen naast elkaar te plaatsen. Je kunt echter ook de nadruk leggen op de decoratieve functie en het gebruiken als een cortenstaal sfeerpaneel. Het decoratieve element ontstaat door een motief uit de panelen te snijden. Dit is mogelijk met behulp van een laser- of watersnijder. Welk type cortenstaal paneel je ook zoekt, bij Staallokaal ben je aan het juiste adres. Indien gewenst maken wij je cortenstaal sfeerpaneel of schuttingpaneel helemaal op maat.

Wil jij je tuin upgraden met cortenstaal panelen? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan. 

cortenstaal paneel
Cortenstaal textuur

De vele voordelen van een cortenstaal paneel

Misschien moet je even wennen aan het idee om stalen panelen te gebruiken voor in de tuin. Je hebt tot nu toe altijd gekozen voor hout, maar eigenlijk wil je weleens iets anders. We laten je graag weten waarom je de overstap zou kunnen maken naar een cortenstaal paneel en zetten een aantal voordelen op een rij.

Unieke uitstraling

Je geeft je tuin een unieke uitstraling dankzij de bijzondere roestbruine kleur van dit type staal. De panelen geven je buitenruimte een modern, maar ook een tijdloos karakter. Cortenstaal zorgt zowel voor een warme, landelijke look, maar ziet er tegelijkertijd ook heel stoer uit. 

Bijzondere ambiance

Je creëert een bijzondere ambiance met behulp van een cortenstaal sfeerpaneel. De uitgesneden motieven geven je tuin iets sprookjesachtig. Dat kun je nog versterken door tuinverlichting aan te brengen die langs het cortenstaal paneel loopt. Voorbeelden van motieven zijn onder andere bladeren of takken. Ook abstracte motieven worden regelmatig toegepast bij sfeerpanelen. 

Decoratie voor bestaande schutting of heg

Je kunt de hele tuin omheinen met cortenstaal panelen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je bestaande houten schutting mee versieren door er hier en daar een cortenstaal sfeerpaneel voor te plaatsen. Ook voor een groene heg combineert het roestbruine paneel uitstekend.

Tuin opdelen

Je kunt je tuin opdelen in verschillende stukken. Een afgeschermd zitje waar je rustig een boek kunt lezen, je kruidentuintje netjes gescheiden houden van je bloemenperk, of een aparte speelruimte maken voor de kinderen, het is allemaal mogelijk met behulp van cortenstaal panelen. 

Uit de wind en in de schaduw

Je kunt lekker uit de wind of in de schaduw zitten. Plaats een cortenstaal paneel op zo’n manier dat het zijn werk doet als windvanger. Ook op minder warme dagen kun je dan toch lekker in de tuin zitten. Ook kun je met behulp van het paneel voor een schaduwrijk plekje zorgen. Wel zo aangenaam op een warme zomerdag. 

Privacy dankzij cortenstaal schutting

Je creëert privacy met behulp van cortenstaal schuttingpanelen. Voortaan geen nieuwsgierige voorbijgangers meer die ongevraagd je tuin inkijken. Buren die zich overal mee bemoeien? Ook dat is dankzij het cortenstaal paneel verleden tijd. Je bent volledig de baas in je eigen tuin en kunt er doen en laten wat je wilt. 

Zeer duurzaam product

Cortenstaal panelen gaan heel lang mee en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Dit type staal is dan ook ijzersterk. Maar wat cortenstaal helemaal bijzonder maakt, is de dunne roestbruine laag die zich gedurende het eerste jaar vormt. Deze laag voorkomt dat het staal kan doorroesten, omdat het voor zuurstof onmogelijk is geworden om nog binnen te dringen in het staal. Hierdoor wordt het roestproces gestopt. 

Cortenstaal panelen plaatsen

Je kunt de panelen zelf plaatsen, maar dit ook aan ons overlaten. Zo weet je zeker dat ze op de juiste manier in je tuin komen te staan. Tijdens het ontwerp en de uitvoering van je tuinproject kun je trouwens volledig op onze steun rekenen. Onze designers denken met je mee en geven waar nodig deskundig advies. Wij nemen je van aanvraag tot oplevering mee op een onvergetelijke reis. Doel is om jouw dromen werkelijkheid te laten worden, zodat je straks optimaal kunt genieten van je nieuwe tuin. 

Producent van groene staalproducten

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van staalproducten die zijn bestemd voor het buitenleven. Naast cortenstaal, maken wij ook producten van roestvast staal, verzinkt staal en gepoedercoat staal. Voor het realiseren van deze producten maken wij gebruik van lokaal geproduceerd groen staal en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de CO₂-uitstoot. 

Dit product is beschikbaar in

Cortenstaal

RVS

Staal met kleur poedercoating

Verzinkt staal

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Naast dat ze vakkundig zijn, zijn het vriendelijke heren waarmee je graag een kop koffie drinkt om over alles en nog wat te praten. Ik voorspel een gouden toekomst als deze heren op dit niveau door blijven presteren."
Caliclub