Word partner

Cortenstaal
in je tuin

Met producten van cortenstaal in de tuin maak je echt het verschil. Tuinen met cortenstaal hebben een geweldige uitstraling. Dat is te danken aan de in het oog springende, roestbruine kleur van dit metaal. Cortenstaal is bovendien oersterk en gaat heel lang mee. Het materiaal is zeer geschikt voor de buitenruimte. Wij zijn producent van allerlei producten van cortenstaal voor in de tuin, zoals hekwerken, schuttingen, poorten, vijvers, brievenbussen, banken, trappen, keerwanden en nog veel meer. We leggen je graag uit waarom de esthetische kwaliteit van tuinen met cortenstaal zo hoog is en welke voordelen dit bijzondere materiaal heeft. 

Wil jij cortenstaal in de tuin? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Cortenstaal keerwand
cortenstaal in tuin

De magische kleur van roest

Cortenstaal is de laatste jaren een ware trend geworden. Een van de redenen hiervoor is de roestbruine kleur die ontstaat op dit metaal. Dit roestproces vindt plaats tijdens het eerste jaar nadat het staal uit de fabriek is gekomen. Wanneer het cortenstaal in de tuin is geplaatst, heeft het nog een grijze, metaalachtige kleur. Je ziet dit vervolgens met eigen ogen veranderen. Het is nu juist die roestbruine kleur die tuinen met cortenstaal iets magisch geven. De oranje-bruine gloed zorgt voor warme uitstraling. In combinatie met het groen in de tuin ontstaat een prachtig kleurenpalet. Cortenstaal in de tuin verhoogt dan ook de esthetische waarde van de buitenruimte. 

De voordelen van cortenstaal in de tuin

Cortenstaal is in vele opzichten een slimme keuze. We zetten een aantal van de belangrijkste voordelen op een rij.

  • Kans op doorroesten is te verwaarlozen. De roestlaag die ontstaat, zorgt niet alleen voor de mooie kleur, het heeft ook een beschermende functie. Staal gaat roesten (oxideren) wanneer het wordt blootgesteld aan water en zuurstof. Een stalen object in de tuin kan dan ook na verloop van tijd volledig doorroesten. Dat is met cortenstaal niet het geval. De oranje-bruine roestlaag zorgt ervoor dat er vrijwel geen zuurstof meer tot de kern kan doordringen. De kans dat het staal volledig zal doorroesten, is dan ook te verwaarlozen. 
  • Zeer geschikt voor in de tuin.Uit het voorgaande kun je concluderen dat cortenstaal een weerbestendig materiaal is. Het heeft geen boodschap aan regen, kou of hitte. Je kunt het dus prima gebruiken voor in de buitenruimte. Dit soort staal is bovendien ijzersterk en gaat heel lang mee. Je hebt er echt jarenlang plezier van. Dat maakt je investering meer dan waard. 
  • Vrijwel geen onderhoud nodig.Een bijkomend voordeel is dat je dit soort staal nauwelijks hoeft te onderhouden. Schilderen is bijvoorbeeld niet nodig, want het heeft van zichzelf al een mooie kleur. Tijdens het eerste jaar, wanneer de roestlaag zich vormt, moet je er wel voor waken dat het staal niet voor een lange tijd nat blijft. Het staal is er namelijk ook bij gebaat dat het regelmatig droog is, waardoor de laag zich goed kan vormen en hechten. Bij aanhoudende regen is het daarom goed om cortenstaal te bedekken. Ook moet je er tijdens het roestproces rekening mee houden dat er roestwater van het cortenstaal afkomt. Om roestvlekken te vermijden, moet je ervoor zorgen dat dit niet in aanraking komt met bijvoorbeeld je tegels of muren. 

Verschillende producten voor tuinen met cortenstaal

Wij maken producten van cortenstaal voor in de tuin. Er is op dat gebied van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een schutting, hekwerk of poort van cortenstaal. Je kunt er ook op een slimme manier gebruik van maken. Wij maken bijvoorbeeld banken die gelijk dienen als houtopslag. Je kunt het hout voor de open haard prima kwijt in de ruimte onder het zitgedeelte. Met behulp van stevige cortenstaal keerwanden kun je eenvoudig hoogteverschillen creëren en bouw je zo een mooi terras. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met cortenstaal in de tuin, zoals een vijver, trap of brievenbus.

Andere soorten staal

Naast cortenstaal maken wij ook producten van roestvast staal, verzinkt staal en gepoedercoat staal. We voorzien het staal in dat geval van een mooie kleur die gelijk ook bescherming biedt tegen de weersinvloeden. Poedercoaten is mogelijk is elke gewenste RAL-kleur. 

Cortenstaal voor in de tuin kopen

Wil jij je tuin een geheel nieuw uiterlijk geven en ben je enthousiast om cortenstaal toe te passen in jouw tuinproject? Vraag dan gelijk een offerte aan. Ook hoveniers en tuinaannemers kunnen bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment van cortenstaal producten.

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Naast dat ze vakkundig zijn, zijn het vriendelijke heren waarmee je graag een kop koffie drinkt om over alles en nog wat te praten. Ik voorspel een gouden toekomst als deze heren op dit niveau door blijven presteren."
Caliclub