Word partner

Cortenstaal
houtopslag

Met een cortenstaal houtopslag in de tuin beschik je over meer dan alleen een fraaie opbergplek voor je houtblokken. Het is ook een echte blikvanger. De roestbruine kleur van deze duurzame houtopslag van staal combineert uitstekend met de houtkleur en geeft je tuin een bijzondere uitstraling. De stalen houtopslag voor buiten is ook een praktische oplossing om je hout droog te houden. Je kunt de houtopslag tegen een muur plaatsen, maar ook gebruiken als tuinafscheiding of windbescherming. Wij zijn experts in het maken van kwalitatief hoogwaardige staalproducten, zoals een cortenstaal houtopslag. Wij leveren zowel aan bedrijven als particulieren. Met of zonder montage.

Ben jij enthousiast over een cortenstaal houtopslag? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Cortenstaal houtopslag laten maken
Cortenstaal houtopslag kopen

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal, of kortweg Corten, komt van de Engelse woorden corrosion resistent en tensile strength. Het is dus een corrosiebestendig product met een hoge treksterkte, vergelijkbaar met die van roestvrij staal. Je mag gerust spreken van een supersterk materiaal dat prima bestand is tegen regen, vorst of hitte.

Typische roestbruine kleur

Wanneer een cortenstaal houtopslag net uit de fabriek komt, heeft deze nog een metaalachtige kleur. Na verloop van tijd ziet je houtopslag van staal er echter heel anders uit. Dat komt omdat dit type staal tijdens het eerste jaar een roestproces ondergaat. Hierdoor ontstaat er een fraaie oranje-bruine kleur die zorgt voor een bijzondere uitstraling. Zeker ook in combinatie met het opgeslagen hout, is dit een ware lust voor het oog. Het is ook te danken aan dit roestproces dat cortenstaal zo lang meegaat. De buitenste roestlaag beschermt namelijk de binnenste laag tegen zuurstof, waardoor verdere oxidatie wordt voorkomen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je cortenstaal houtopslag nooit en te nimmer zal doorroesten.

Houtopslag met afdak

Hoewel een cortenstaal houtopslag absoluut niet heeft te lijden onder de verschillende weersomstandigheden, is het wel van belang dat de houtblokken niet worden blootgesteld aan vocht. De houtopslag van cortenstaal biedt van zichzelf al voldoende bescherming, maar je kunt het opgeborgen hout nog beter beschermen met behulp van een apart afdak. Is de houtopslag tegen een muur geplaatst, dan kun je dit mooi en stijlvol afwerken met een afdak. Op die manier bouw je nog een extra zekerheid in dat er geen regenwater bij het hout komt.

Houtopslag van gepoedercoat staal

Wij maken overigens niet alleen producten van cortenstaal, maar bijvoorbeeld ook van RVS, verzinkt staal en gepoedercoat staal. Dit kunnen we leveren in iedere gewenste RAL kleur. Zo is het dus ook mogelijk om een houtopslag te bestellen met bijvoorbeeld een mooie witte of zwarte coating. Bij poedercoating wordt er met een spuitpistool poeder op het metaal aangebracht. De poederdeeltjes worden verwarmd in de oven. Ze ondergaan een proces waarin ze eerst vloeibaar worden, vervolgens stroperig en uiteindelijk uitgehard, waardoor er een schitterende coating ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de houtopslag buiten uitstekend beschermd is tegen UV stralen.

Diverse producten van staal

Wij maken nog veel meer staalproducten voor het buitenleven, zoals plantenbakken, pergola’s, meubels, borderranden, brievenbussen en trappen. Wanneer cortenstaal niet volstaat, kiezen we voor een ander type staal. Indien gewenst, kunnen wij al onze producten leveren met gepoedercoat staal. Het komt ook voor dat staal alleen niet voldoende is. Zo zijn er producten die het beste tot zijn recht komen in combinatie met bijvoorbeeld hout of glas. Welk product wij ook maken, kwaliteit heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit.

Ieder product heeft een bijzonder verhaal

We maken gebruik van groenstaal. Dit wordt lokaal geproduceerd. Wij maken ecologisch verantwoorde producten. Zo is onze cortenstaal houtopslag volledig recyclebaar en vormt het geen enkele belasting voor het milieu. Achter elk product zit een bijzonder verhaal en dat vertellen wij graag aan onze (potentiële)klanten. We nemen je van vraag tot levering mee op een onvergetelijke reis. Dit betekent dat onze designers tijdens het gehele project met je meedenken. We houden op alle vlakken rekening met je wensen. Het uiteindelijke doel hiervan is om jouw project 100% succesvol te laten verlopen.

Cortenstaal houtopslag kopen

Wil jij jouw tuin een upgrade geven met een cortenstaal houtopslag of een ander staalproduct? Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek de mogelijkheden. Ben je hovenier, tuinaannemer of tuinarchitect en werk je regelmatig met producten van (corten)staal? Neem gerust eens contact met ons op. We bespreken graag hoe wij je van dienst kunnen zijn bij toekomstige tuinprojecten.

Dit product is beschikbaar in

Cortenstaal

RVS

Staal met kleur poedercoating

Verzinkt staal

Hoe wij jouw visie
vormgeven

01 Samen Ontdekken

Bespreken van jouw ideeën en wensen, waarbij we persoonlijk advies geven en oplossingen voorstellen. Samen verkennen we de mogelijkheden en bespreken we het ontwerpproces.

02 Uniek Ontwerp

We vertalen jouw ideeën naar een op maat gemaakt ontwerp. Je krijgt de kans om het ontwerp te bekijken, goed te keuren en aanpassingen door te geven. Ons doel is om een ontwerp te creëren dat perfect bij jou past.

03 Vakkundige Productie

Ons ervaren team gaat aan de slag met de productie, waarbij je de voortgang kunt volgen en regelmatige updates ontvangt. Uiteindelijk leveren we het afgewerkte, op maat gemaakte product bij jou af.

"Leuke partij om mee samen te werken. Als ontwerper heb ik vaak bijzondere ideeën. De jongens helpen mij dan altijd met liefde mee dit tot een werkzaam product te maken. Als het eens voorkomt kan er ook snel geleverd worden. Dit is in de B2B soms heel fijn om zo de klanten te kunnen verrassen door de snelle levetijd."
Tom Voorneveld