Word partner

Inhoudsopgave

Verander je tuin in een oase van rust met behulp van plantenbakken en wandbakken

Iedereen wil wel graag een mooie, groene tuin. Een plek waarin je lekker tot rust kunt komen. Maar lang niet iedereen heeft zin in het onderhoud dat bij een tuin komt kijken. Voor deze reden kiezen steeds meer mensen kiezen voor een moderne tuin: een tuin met weinig of geen gras. Zodat er zo min mogelijk onderhoud aan te pas komt. Daar is natuurlijk niets mis mee, want een tuin zonder gras kan nog steeds erg mooi zijn.

Maar iets dat absoluut niet mag ontbreken in een tuin zijn planten. Want wees eerlijk: een tuin zonder planten kun je toch geen tuin meer noemen? Als je in je moderne, onderhoudsvrije tuin meer groen wilt plaatsen, bieden plantenbakken of wandbakken een mooie uitkomst.

Deel deze blog

Wij laten je graag zien hoe je met behulp van (cortenstaal) plantenbakken of wandbakken van je tuin een groene oase van rust maakt. Ook wanneer je weinig tot geen mogelijkheden hebt om mooie planten in de grond te planten, bijvoorbeeld in het geval van een balkon of dakterras. In die situaties kunnen plantenbakken of wandbakken een ideale oplossing zijn. Voor iedereen die de voorkeur heeft om de tuin onderhoudsvrij te maken, kunnen mooie planten in plantenbakken in no-time voor meer sfeer in de tuin zorgen.

 

Het voordeel van plantenbakken en wandbakken

Plantenbakken komen in veel verschillende soorten, maten en kleuren voor. Het mooie aan plantenbakken is dat je er lekker veel planten in kwijt kunt. Zonder dat het een chaotisch en druk geheel wordt. Dankzij een plantenbak blijft je tuin namelijk lekker strak en wordt het niet zo snel ‘too much’.

 

Maar weet je wat pas echt gaaf is in je tuin? Een groene wand of verticale tuin! Zo’n plantenwand of wandbak past eigenlijk wel op iedere kale muur of balkon. Je kunt wandbakken op verschillende hoogtes plaatsen, hiermee creëer je een unieke verticale tuin. Wandbakken zijn net als plantenbakken verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Je kunt ze vullen met de allerleukste planten. Of kies ervoor om je eigen verse kruiden te kweken in die je in de keuken kunt gebruiken!

 

Plantenbakken zorgen voor meer hoogte en diepte in je tuin. Door hoge, smalle bakken te gebruiken, zorg je voor dat benodigde hoogte-element in je tuin. En hogere plantenbakken zorgen ervoor dat je zicht vanaf het terras of vanuit je huis naar achteren wordt onderbroken. Hiermee creëer je zowel dieptewerking als een extra element van spanning in je tuin.

 

Een tuintje op zichzelf

cortenstaal in tuin

Vandaag de dag zijn plantenbakken gelukkig ook verkrijgbaar in grote(re) maten. Hierdoor heeft zo’n bak als het ware het formaat van een klein tuintje. Dit zorgt ervoor dat je er alle kanten mee op kunt. Denk aan het experimenteren met verschillende plantensoorten of gewoon ieder jaar weer iets nieuws proberen. En ja, nogmaals: je kunt er ook een kruidentuin van maken! Op deze manier blijft je tuin leuk en spannend.

 

Door je plantenbakken of wandbakken te zien als flexibele groenelementen in je tuin, kun je ze af en toe ook een andere plek in de tuin geven. Hierdoor verandert je tuinbeeld volledig.

 

Creëer een vakantiegevoel in je eigen tuin

Je kunt er altijd voor kiezen om unieke, tropische planten in je tuin te planten. Vaak zijn dat opvallende verschijningen tussen de normale planten. In de meeste gevallen zijn tropische planten niet vorstbestendig. Dat zorgt dus voor een hoop extra werk in de winter. Want je zult ze dan moeten uitgraven en in de schuur moeten stallen. Een hoop gedoe.

 

Wat nou als je die mooie tropische planten bij elkaar zet in plantenbakken? Hiermee kun je handig die tropische accenten in je tuin losmaken van je basis beplanting in de tuin. Dit zorgt er niet alleen voor dat die exoten beter tot hun recht komen, in een plantenbak kun je ze ook nog eens veel gemakkelijker stallen in de winter.

 

Hetzelfde geldt eigenlijk voor wandbakken aan de muur. Hiermee fleur je in een mum van tijd die saaie, kale muur op met een waterval aan groen. Van de mooiste planten tot aan de lekkerste kruiden. Het kan allemaal. In de winter kun je een wandbak ook eenvoudig verplaatsen.

 

Onderhoud wordt een stuk makkelijker en leuker!

Als je planten wat hoger ‘staan’, hoef je een stuk minder te bukken tijdens onderhoud. En geloof ons: met planten die zich meer op ooghoogte bevinden voelt het alsof je favoriete planten lekker dichtbij zijn. Wel zo mooi en het geeft gewoon wat meer plezier tijdens de verzorging van je planten.

Genoeg redenen om je tuin een oase van rust te maken met plantenbakken of wandbakken. Doe het maar gewoon, je zult er geen spijt van krijgen!