Word partner

Inhoudsopgave

5 redenen om voor cortenstaal te kiezen

Cortenstaal is een staalsoort met de befaamde oranje-bruine kleur die steeds populairder wordt. Nog nooit van cortenstaal gehoord? Op deze pagina lees je alles over cortenstaal.

Cortenstaal wordt niet alleen door architecten en ontwerpers gebruikt maar ook steeds vaker door gewone mensen. Bijvoorbeeld in de tuin. Je kunt producten van cortenstaal in tuinen, parken en groene ruimtes tegenkomen. Grote cortenstaal plantenbakken, cortenstaal borderranden, trappen, lampen en grotere producten zoals banken, fonteinen, barbecues en beeldhouwwerken zijn vaak uit cortenstaal gemaakt.

Deel deze blog

Maar waarom is dit materiaal zo interessant om te gebruiken? In deze blog zetten we 5 voordelen van cortenstaal voor je op een rij.

Cortenstaal is corrosiewerend, duurzaam en weerbestendig

Dit materiaal is geweldig om mee te werken. Een product van cortenstaal gaat niet alleen ontzettend lang mee, maar is ook corrosiewerend in tegenstelling tot bijvoorbeeld constructiestaal. Door de invloed van het weer ontstaat er een oranje-bruine laag bovenop het onderliggende staal.

 

Een origineel en mooi design

De bijzondere oranje-bruine kleur is een mooie toevoeging aan iedere tuin of buitenruimte. Het is origineel en valt direct op. De unieke roestkleur is goed te combineren met planten en de meeste materialen die in de tuin worden gebruikt zoals hout, steen en beton. Cortenstaal ziet er goed uit in een moderne omgeving. Het past goed bij simpele meubels en materialen van goede kwaliteit.

 

Geen gedoe met verven

In tegenstelling tot andere metalen vereist cortenstaal geen behandeling en is verven niet nodig. De beschermende laag die ontstaat na de blootstelling aan vocht en zuurstof vermindert de behoefte aan verf. Dit betekent geen extra kosten na het kopen en je voorkomt de schade die sommige verven kunnen veroorzaken.

 

Makkelijk in onderhoud

Cortenstaal is makkelijk in onderhoud, misschien zelfs wel onderhoudsvrij. Regen en wind zijn eigenlijk goede vrienden van cortenstaal, want ze maken dit materiaal alleen maar mooier! Vooral wanneer ze elkaar afwisselen. Om het roestproces te versnellen, heeft cortenstaal afwisselend droog en nat weer nodig. Gelukkig wonen we in Nederland.

 

Flexibel

Cortenstaal is gemakkelijk te combineren met andere texturen en kan zowel bij minimalistische als meer decoratieve ruimtes passen. Dus laat je fantasie de vrije loop. Jij bent de enige die bepaalt hoe cortenstaal in jouw ruimte eruit ziet.